HC Košice - ŠKP Poprad 6:4 v 5. štvrťfinále play off hokejovej extraligy

08.03.2008 Celý región

HC Košice - HK Aquacity ŠKP Poprad 6:4 (1:0, 2:2, 3:2 ) - konečný stav série 4:1, do semifinále postupujú Košice
Góly: 7. Jendek (Rudolf Huna), 22. M. Šterbák (P. Bartoš, Juraj Faith), 34. Bartánus (Jendek), 49. Rudolf Huna (Weissmann), 54. Juraj Faith (Kledrowetz), 59. Rudolf Huna (Weissmann) - 26. Buc (Kasík), 37. A. Kroták (Turoň), 41. Buc (Jarolín), 51. Buc (A. Kroták, Jarolín)
Vylúčení: 9:9 na 2 min, navyše: Šimonovič (Poprad) na 10 min za nešport. správanie
presilovky: 3:1
oslabenia: 1:0
rozhodovali: D. Konc, Baluška - Valach, Gašparík
8347 divákov

Na piaty zápas štvrťfinále play off hokejovej Slovnaft extraligy HC Košice - HK Aquacity ŠKP Poprad nastúpili mužstvá v týchto zostavách:
Košice: Lipovský - Šterbák, Javín, Droppa, Jendek, Kledrowetz, Špelda - Špilár, Faith, Bartoš - Weissmann, Kmiť, Rudolf Huna - Miklík, Gron, Jenčík - Bartánus, Ščurko, Valentín
Poprad: Šimonovič - Kasík, Bambúch, Dora, Fabián, Turoň, Brejčák - Kroták, Jarolín, Buc - Jabrocký, Halaj, Slovák - Haščák, Lapšanský, M. Segľa - Marcinko, Ficko

Košičania k postupu do semifinále potrebovali ešte jedno víťazstvo, Popradčania si chceli predĺžiť sezónu, ale úvod zápasu im nevyšiel. Už v 37. sekunde bol vylúčený Kasík, domáci však presilovku nevyužili. Na druhej strane išiel na testnú lavicu Jendek. Po jeho návrate Košičania založili rýchlo akciu a v 7. minúte Jendek otvoril účet zápasu. Šancu na vyrovanie mal Buc. Naďalej sa hral rýchly hokej, pretože obe mužstvá vsadili na útočnú hru. Priestor v strede ľadovej plochy lepšie využili domáci, ktorí často zamestnávali brankára Šimonoviča. V úvode druhej tretiny pri vylúčení Buca strelil druhý gól Šterbák. Hostia sa nevzdávali, ale nevyužili 40-sekundovú presilovku o dvoch hráčov, keď brankár Lipovský zmaril veľkú príležitosť Jarolína. Keď Bartánus v 34. minúte zvýšil na rozdiel dvoch gólov, zdalo sa, že sa začína rozhodovať. Stačila však chvíľka nepozornosti a po kolmej prihrávke Kroták v 37. minúte znova priniesol do zápasu napätie. Poslednú tretinu znova zdramatizoval Popradčan Buc. V úvodných sekundách vyrovnal na 3:3, potom fauloval a Huna dostal domácich do vedenia. V 51. minúte Buc znova vyrovnal na 4:4. Hostia mali potom výhodu presilovej hry o dvoch hráčov. Po skončení trestu naskočil na ľad Faith, v strede prevzal Kledrowetzovu prihrávku a vymietol pavučinu popradskej bránky. Šiesty gól vsietil Huna do prázdnej bránky pri neúspešnej hre hostí bez brankára.

Anton Tomko, asistent trénera Košíc: "Mali sme lepší vstup do zápasu. Viedli sme 3:1, potom sme na chvíľu poľavili a dostali dva góly. Zápas bol vyrovnaný, plný zvratov, hralo sa hore-dole. Mali sme šance, ale aj sme inkasovali. Záver rozhodol Faithov gól, ktorý naskočil z trestnej lavice. Poprad bol v tejto sérii nepríjemný súper, hráči sa nevzdávali, bojovali a my sa tešíme z postupu. "
Jozef Skokan, asistent trénera Popradu: "Zabojovali sme. Škoda, že sa stavu 4:4 sme nepremenili dve čisté príležitosti a vzápätí nás Košičania potrestali gólom. Chýbalo nám trochu šťastia. Séria bola náročná, Košičanom gratulujem k postupu. "
 

Vyberte región